De Band

Bezwaren Fanfare is opgericht in het najaar van 2011. Na een jamsessie van Joost, Tim en Marco om wat geld bij te verdienen op straat week dit drietal nooit meer van elkaars zijde. Na een aantal maanden op straat te hebben gespeeld en repertoire te hebben opgebouwd rolden de eerste optredens binnen en was Bezwaren Fanfare geboren. Sander is met zijn mandoline al vanaf het begin af aan een goede vriend en regelmatige gastmuzikant, en is sinds de lente van 2014 een vast onderdeel van de band.

Nog steeds speelt de band graag op straat en doen ze graag verschillende soorten optredens; festivals en poppodia, maar ook bruiloften en andere feesten en partijen, zelfs heeft deze band al tweemaal in het theater gestaan. Ze zijn dus van alle markten thuis en zijn altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen!

Joost Martijn de Jong
De founding father van de Bezwaren Fanfare. Hij is met zijn accordeon al jaren voor het ontstaan van de Bezwaren Fanfare actief als straatmuzikant. Zijn subtiele accordeonspel, getypeerd door mooie versierende melodieën, groovende begeleidingen en smaakvolle solo’s zijn kenmerkend voor de Bezwaren Fanfare sound. Naast zijn bestaan als accordeonist van deze band is hij student aan het conservatorium van Utrecht aan de opleiding docent muziek.

Tim Achthoven
Een echte rasmuzikant. Hij vervult met zijn jazzy saxofoonspel de lead rol in de band. Zijn lyrische doch funky, vaak geïmproviseerde melodieën maken de Bezwaren Fanfare tot de speelse band die zij is. Naast zijn invulling als saxofonist zijn de vierstemmige koren die de band zingt grotendeels door hem gearrangeerd. Tim studeert saxofoon aan de Jazz en Pop opleiding aan het conservatorium van Utrecht.

Marco de Jong
Deze rastaman houdt met zijn strakke, ritmische slaggitaarspel de bende bij elkaar. Door zijn inventiviteit weet hij het publiek en de band steeds te verrassen met spannende wendingen binnen een nummer. De energieke gitarist brengt muziek altijd over met groot enthousiasme en een stralende lach. Ook Marco studeert docent muziek aan het conservatorium van Utrecht.

Sander Knepper
Sander is van oorsprong pianist, maar zou eigenlijk een multi-instrumentalist genoemd moeten worden. Bij de Bezwaren Fanfare schittert hij op de mandoline. Zijn heerlijke ritmische samenspel met Marco, of melodische samenspel met Joost is de kers op de taart. Tijdens het spelen is zijn onvermoeibare enthousiasme een genot om naar te kijken en geeft de band een lekkere energie. Ook Sander studeert docent muziek aan het Utrechts conservatorium.

Naast deze vaste muzikanten speelt de Bezwaren Fanfare regelmatig met gastmuzikanten, o.a.:
Luuk Lenders, een fantastische, kunstzinnige fluitspeler die met elke fluit die waar dan ook ter wereld gemaakt is uit de voeten kan.
Butet Tamba, deze enorm getalenteerde zangeres, percussionist, en gitarist bezorgt bij de eerste klank van haar stem al kippenvel.
Gera Kruithof, een violiste die de lyrische kant van de Bezwaren Fanfare heerlijk kan benadrukken.
Harry van Baars, een baas op de contrabas, die de Bezwaren Fanfare versterkt met een dikke onderlaag.